Η Μεσοθεραπεία

Η Μεσοθεραπεία εφαρμόζεται από το 1958 στη Γαλλία, ενώ το 1987, η Γαλλική Ιατρική Ακαδημία αναγνώρισε τη (ΜΣΘ) Μεσοθεραπεία ως κομμάτι της παραδοσιακής Ιατρικής.
Αρχικά χρησιμοποιήθηκε κυρίως στην Αθλητιατρική και τη Ρευματολογία.
Σήμερα χρησιμοποιείται στην Αισθητική Δερματολογία και αποτελεί την τελευταία λέξη στις αισθητικές επεμβάσεις τον δέρματος.

Πρόκειται για ιατρική μέθοδο κατά την οποία διοχετεύουμε, με την τεχνική των μικροενέσεων, μικρές ποσότητες ουσιών στο μέσο δέρμα, δηλαδή στο χόριο.
Εφαρμόζεται στα διάφορα σημεία τον προσώπου, τον λαιμού και τον σώματος που Θέλουμε να προσδώσουμε λάμψη, ελαστικότητα, σύσφιξη, ενυδάτωση, λιπόλυση.

Η μεσοθεραπεία αποτελεί την ιδανική αντιγηραντική τεχνική που βοηθάει να διατηρούμε ένα υγιές και αστραφτερό δέρμα, προλαμβάνοντας τις φθορές που προκαλούν οι επιδράσεις του χρόνου και του μολυσμένου περιβάλλοντος. Είναι μια διαδικασία σύντομη και ανώδυνη και παρουσιάζει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

 

Στο πρόσωπο

Η μεσοθεραπεία μπορεί να αποτελέσει ένα καλό όπλο είτε για την πρόληψη της γήρανσης σε νεαρές, ακόμη, ηλικίες, είτε για την καταπολέμηση της όταν αυτή έχει ήδη εμφανιστεί.

Χρησιμοποιούμε διάφορες ουσίες ή και «κοκτέιλ» ουσιών, στο βάθος που επιθυμούμε, ανάλογα με το πρόβλημα που έχουμε και το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε. Μικρές ποσότητες βιταμινών, υαλυνρονικού οξέος, αμινοξέων, αντιοξειδωτικών ουσιών και ιχνοστοιχείων εγχέονται στο δέρμα κυρίως τον προσώπου, το λαιμού, το ντεκολτέ, της ραχιαίας επιφάνειας των χεριών και

α) διεγείρουν το μεταβολισμό και βοηθούν στην αποβολή των ελεύθερων ριζών οξυγόνου.

β) διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

γ) αποκαθιστούν την ενυδάτωση των κυττάρων.

δ) ανανεώνουν, αναπλάθουν, συσφίγγουν το δέρμα και βελτιώνουν τη χαλάρωση, μικροσημαδάκια και ουλές ακμής.

 

Στο σώμα

Η μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται για κυτταρίτιδα, τοπική λιπόλυση και σύσφιξη.
Η Θεραπεία αυτή με την μικροέγχυση δραστικών ουσιών στα σημεία της κυτταρίτιδας:

α) διαλύει το λιπώδη ιστό στα σημεία που πλεονάζει

β) καταστρέφει τον ινώδη συνδετικό ιστό που δημιουργεί στο δέρμα την όψη πορτοκαλιού

γ) συσφίγγει το χαλαρό δέρμα

δ) βελτιώνει τη λεμφική κυκλοφορία.

Με αυτόν τον τρόπο λειτουργεί ως μέθοδος γλυπτικής του σώματος (meso-sculpting).

 

Μεσοθερυπεία με «roller»

Εκτός από την κλασική εφαρμογή της μεσοθεραπείας με μικροενέσεις μπορεί να γίνει και με «roller«, το οποίο είναι ένα εργαλείο κυλινδρικού σχήματος που έχει στη επιφάνεια του εκατοντάδες μικροακίδες.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εφαρμογής απλώνουμε τις ουσίες που θέλουμε να εγχύσουμε στο πρόσωπο, το λαιμό ή το σώμα και κάνουμε αρκετά περάσματα, με το «roller» από αυτό το σημείο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται χιλιάδες μικρονυγμοί και έτσι να εισχωρούν οι συγκεκριμένες ουσίες στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας.

 

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

Επίσης, τελευταία όλο και περισσότερο εφαρμόζεται η αυτόλογη Μεσοθεραπεία κατά την οποία αναπλάθεται το δέρμα αξιοποιώντας το ίδιο πλάσμα και τους αυξητικούς παράγοντες των αιμοπεταλίων από το αίμα των ενδιαφερομένων.

Στην ίδια συνεδρία γίνεται αιμοληψία, το αίμα περνά από φυγοκέντριση, λαμβάνεται το πλάσμα και προστίθενται σ’ αυτό ουσίες που ενισχύουν και επιμηκύνουν τη δράση των συστατικών του πλάσματος και των αιμοπεταλίων. Έπειτα εφαρμόζεται στο πρόσωπο ή το σώμα με την τεχνική των μικροενέσεων ή του «roller«.

Μαρία Δόσπρα – Τσακαλίδου Δερματολόγος- Αφροδισιολόγος

Οδυσσέα Ελύτη 15 & Παπανικολάου 76, Πεύκα

Τηλ. 2310 676 787

Κιν. 6974 397 721

Δερματολόγος Μαρία Δόσπρα – Τσακαλίδου

Eπικοινωνήστε μαζί μας!

2310 67 67 87

2310 67 33 44

dermadospra@gmail.com