Η τεχνολογία στην υπηρεσία της ομορφιάς

Η δερματολόγος Μαρία Δόσπρα – Τσακαλίδου μας ενημερώνει για όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις που γίνονται σύμμαχοί μας στη μάχη με το χρόνο και τις ατέλειες, σε πρόσωπο και σώμα.

Η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να έχουμε πλέον στη διάθεσή μας μηχανήματα και Laser που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της νεότητας και της ομορφιάς, αλλά και να βελτιώσουν τα σημάδια που έχει αφήσει ο χρόνος στο πέρασμά του.

Η απώλεια του οβάλ σχήματος του προσώπου, οι δυσχρωμίες, η θαμπή με διεσταλμένους πόρους επιδερμίδα, οι ευρυαγγείες και οι ρυτίδες που σχηματίζονται με το γήρας, η ακμή και οι ουλές, η χαλάρωση και η κυτταρίτιδα, οι ραγάδες και το τοπικό πάχος στο σώμα, η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα προσώπου – σώματος, όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη χρήση Laser.

Γενικά, το Laser εκπέμπει μία ακτίνα υψηλής έντασης φωτός που διαπερνά την επιδερμίδα και μεταφέρει συγκεκριμένη ποσότητα ενέργειας η οποία κατευθύνεται σε συγκεκριμένο στόχο (π.χ. θύλακας της τρίχας ή αγγείο ή ινοβλάστες για την παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης).

Το Gentle YAG laser (Candela Corporation) είναι μη επεμβατικό και θεωρείται το πιο εξειδικευμένο Laser αντιγήρανσης.
Δρα τόσο στην άμεση σύσφιξη της επιδερμίδας όσο και στη σταδιακή παραγωγή κολλαγόνου.
Η διάρκεια του αποτελέσματος μπορεί να φτάσει και τους 12 – 18 μήνες. Σε κάθε περιοχή γίνονται 2 – 6 εφαρμογές και, αν χρειαστεί, μπορεί να γίνει επανάληψη.
Χρησιμοποιείται σε πρόσωπο και σώμα, όπου υπάρχουν χαλάρωση της επιδερμίδας, ουλές και λεπτές ρυτίδες. Επίσης, μπορεί να εφαρμοστεί και σε ευρυαγγείες.

Το e-Μatrix Fractional RF (Candela Corporation) είναι ελαφρώς επεμβατικό. Δρα με την τεχνική της «κλασματικής» φωτοθερ- μόλυσης, κατά την οποία διεγείρονται οι μηχανισμοί ανάπλασης του ίδιου του οργανισμού και προκαλείται ομοιόμορφη ανάπλαση του δέρματος. Κατά την εφαρμογή του, δημιουργείται μια ερυθρότητα που διαρκεί μία ημέρα και κατά τη 2η – 3η ημέρα γίνεται μια ήπια πιτυρώδης απολέπιση.
Μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά ή και σε όλο το πρόσωπο, ακόμη και στο άνω και κάτω βλέφαρο, με εξαιρετικό αποτέλεσμα σε κηλίδες, μέλα- σμα, χαλάρωση της επιδερμίδας, διεσταλμένους πόρους, ουλές και λεπτές ρυτίδες γύρω από τα μάτια και το στόμα. Βελτιώνει σε σημαντικό βαθμό και τις ραγάδες του σώματος. Συνήθως απαιτούνται 1 – 3 εφαρμογές τον χρόνο.

Το TRIPOLAR RF (Τριπολικές Ραδιοσυχνότητες) είναι μη επεμβατική μέθοδος που συσφίγγει το χαλαρωμένο δέρμα σε πρόσωπο και σώμα και μειώνει το τοπικό πάχος και την κυτταρίτιδα. Συνήθως απαιτούνται 4 – 10 συνεδρίες.

Το SMOOTH BEAM LASER (Candela Corporation) είναι μη επεμβατικό και προκαλεί σμίκρυνση του σμηγματογόνου αδένα, με αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής σμήγματος και τη βελτίωση της ενεργού ακμής. Απαιτούνται 4 – 6 συνεδρίες.

Το GENTLE LASE LASER (Candela Corporation) εφαρμόζεται στην αποτρίχωση προσώπου και σώματος. Η ακτίνα του Laser απορροφάται από τη μελανίνη της τρίχας και έτσι η τρίχα εξαχνώνεται.
Στο σώμα απαιτούνται συνήθως 6 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 2 μηνών, ενώ στο πρόσωπο χρειάζονται περισσότερες εφαρμογές και πιο συχνά, ανάλογα με τα αίτια της τριχοφυΐας.

Το CO2 LASER μας βοηθά να απαλλαγούμε από βλάβες που εμφανίζονται σε πρόσωπο και σώμα, όπως μυρμηγκιές, θηλώματα, κονδυλώματα, κ.ά.

Το COOL TECH ( κρυολιπόλυση ) πετυχαίνει την καταστροφή των λιποκυττάρων, «σμιλεύει» το σώμα όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα « τοπικού πάχους» και αποκαθιστά το φυσιολογικό βάρος. Μπορεί να χρειαστούν από μία έως 3 εφαρμογές.

Όλα τα προηγούμενα μηχανήματα και Laser μπορούν να χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά μεταξύ τους, για να μας δώσουν ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα ή και σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους, όπως Botox, εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέoς και μεσοθεραπεία, με στόχο την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση κάθε περίπτωσης.

MINI CV: Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. με ειδίκευση στη Δερματολογία – Αφροδισιολογία στην Κρατική Κλινική του Νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών Nόσων Θεσσαλονίκης.
Info: Μαρία Δόσπρα – Τσακαλίδου, Οδυσσέα Ελύτη 15, Πεύκα τηλ: 2310 676787, www.dermatologosthess.gr

Δερματολόγος Μαρία Δόσπρα – Τσακαλίδου

Eπικοινωνήστε μαζί μας!

2310 67 67 87

2310 67 33 44

dermadospra@gmail.com