Λαμπερή επιδερμίδα μετά το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι τελείωσε, περάσαμε όμορφες, χαλαρές, ξεκούραστες ημέρες με τον ήλιο να μας ζεσταίνει και να μας χαϊδεύει.

Ωραίο το μαύρισμα του καλοκαιριού όμως μόλις περάσει αφήνει την επιδερμίδα θαμπή, μουντή και αφυδατωμένη.

Η απάντηση σ’ αυτή την κατάσταση δίνεται από την νέα και συνδυαστική θεραπεία των  φωτοδυναμικών αυτόλογων peelings που γίνεται αυτή την εποχή και συνδυάζει τρεις διαφορετικές εφαρμογές σε μία, ώστε η επιδερμίδα μας να ξαναβρεί την υγρασία της και την χαμένη λάμψη της. Συνδυάζουμε peeling, μεσοθεραπεία με microneedlings και χρήση LED μάσκας.
Η νέα προσέγγιση όταν κάνουμε peeling είναι να διεγείρουμε μηχανισμούς κυτταρικής ανανέωσης και τη δημιουργία νέων πρωτεϊνών. Αυτοί οι μηχανισμοί δεν πρέπει να διαταράσσονται και γι’ αυτό τα καινούρια peelings δεν εξουδετερώνονται και δεν ξεπλένονται.

Τα αυτόλογα peelings είναι αυτά που για να δημιουργήσουν τις παραπάνω προϋποθέσεις πρέπει να μείνουν στο δέρμα 12-24 ώρες για να έχουμε νέο δερματικό ιστό. Με τον τρόπο αυτό εξαλείφουμε κηλίδες της επιδερμίδας, μειώνουμε ρυτίδες, ενυδατώνουμε, πετυχαίνουμε κυτταρική σύσφιξη και αναδόμηση του δέρματος στο σύνολο του. Όταν τα peelings αυτά συνδυάζονται με άλλες τεχνικές στην ίδια συνεδρία, πετυχαίνουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Μπορούν να συνδυαστούν με μικρονυγμούς (Microneedling).Οι μικρονυγμοί, που προκαλούνται, διεγείρουν τους αυτόλογους μηχανισμούς κυτταρικού επαναπρογραμματισμού. Όταν εφαρμόζουμε το peeling μετά την εφαρμογή των μικρονυγμών ενισχύουμε τους αυτόλογους μηχανισμούς σε διαφορετικά επίπεδα.

Επίσης, μετά την εφαρμογή των peelings συνδυάζουμε τη χρήση συγκεκριμένων προϊόντων τα οποία ενεργοποιούν την κυτταρική επούλωση.

Σε αυτή την κατηγορία έχουμε προϊόντα που δίνουν λάμψη στο δέρμα με τη χρήση αντιοξειδωτικών και αυξητικών παραγόντων. Επίσης, προάγουν την ελαστικότητα, την τόνωση και την ενυδάτωση του δέρματος.

Στο τέλος, ο συνδυασμός με τη Fotomask (LED) δρα ενεργοποιώντας τους μηχανισμούς διαφοροποίησης σε επίπεδο DNA/RNA λόγω του ότι το φως στο συγκεκριμένο μήκος κύματος διεγείρει τον πυρήνα των κυττάρων.

Οι φωτοδυναμικές θεραπείες στηρίζονται στη χρήση των LED (LightEmittingDiode-Δίοδοι Εκπομπής Φωτός) τα οποία σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην ενεργοποίηση φωτοευαίσθητων ουσιών.

Η LED Φωτοδυναμική θεραπεία είναι μια 100% φυσική, μη επεμβατική διαδικασία, FDA approved, η οποία στις κατάλληλες συχνότητες φωτός, ενεργοποιεί τους φωτο-υποδοχείς των κυττάρων και ενισχύει την αναγέννηση των υγειών ιστών, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, καθώς και άλλων πρωτεϊνών που λειτουργούν ως δομικά στοιχεία του δέρματος καταπολεμά το προπιονικό βακτήριο της ακμής και μειώνει τις δυσχρωμίες και το μέλασμα.

Με την ακτινοβόληση κόκκινου φωτός με τη LED φωτοδυναμική θεραπεία (Fotomask) έχουμε αύξηση των κυτταρικών λειτουργιών του δέρματος, σύνθεση αυξητικών παραγόντων, αντιφλεγμονώδη δράση, επιτάχυνση της επούλωσης καθώς επίσης και αυξημένο αριθμό ινοβλαστών, πάχυνση και ανακατανομή των ινών του κολλαγόνου και αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης.

Είναι το φως που συστήνεται για κάθε θεραπεία αντιγήρανσης και επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης του δέρματος.
Με την ακτινοβόληση μπλε φωτός εξουδετερώνεται το προπιονικό βακτήριο της ακμής, οπότε μειώνεται η ακμή και η φλεγμονή στο δέρμα.

Η LED φωτοδυναμική θεραπεία είναι ασφαλής και αποτελεσματική για όλους τους τύπους δέρματος, όλες τις ηλικίες δεν έχει καμία γνωστή παρενέργεια ή πόνο και δεν απαιτεί καμία φροντίδα μετά.

Ο συνδυασμός όλων των προηγούμενων εφαρμογών διεγείρει ολιστικά τους κυτταρικούς μηχανισμούς (μηχανική διέγερση, χημική διέγερση και φωτοχημική διέγερση) για να πετύχουμε τον κυτταρικό επαναπρογραμματισμό και να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα της λεύκανσης, της σύσφιξης, της ενυδάτωσης και της ανανέωσης της επιδερμίδας.

Καλό Φθινόπωρο.

Δερματολόγος Μαρία Δόσπρα – Τσακαλίδου

Eπικοινωνήστε μαζί μας!

2310 67 67 87

2310 67 33 44

dermadospra@gmail.com