Λαμπερό πρόσωπο ενόψει των εορτών

Η επιδερμίδα στην περί-στοματική και περί-οφθαλμική περιοχή είναι λεπτότερη και ιδιαίτερα ευαίσθητη. Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα είναι οι ρυτίδες γύρω από τα χείλη. Η υπέρχρωση (μέλασμα) της περιοχής είναι ακόμη ένα πρόβλημα.

Η πτώση των γωνιών του στόματος, που οφείλεται στη βαρύτητα, δίνει θλιμμένη όψη, κάνοντας τα χείλη να λεπταίνουν, να αφυδατώνονται και να χάνουν τη λάμψη και το σφρίγος των νεανικών χρόνων. Στην περί-οφθαλμική περιοχή παρουσιάζονται προβλήματα όπως χαλάρωση του άνω και κάτω βλεφάρου, μελάχρωση του κάτω βλεφάρου (μαύροι κύκλοι) και οιδήματα (σακούλες). Στην εξωτερική γωνία των ματιών εμφανίζονται λεπτές ρυτίδες (πόδι της χήνας). Οι θεραπείες για αυτές τις περιοχές είναι περίπου ίδιες, με μικρές διαφορές.

  • Το Plexr είναι ότι πιο νέο κυκλοφορεί για την χαλάρωση των βλεφάρων και κυρίως του άνω βλεφάρου, ενώ τείνει να αντικαταστήσει τη βλεφαροπλαστική. Πρόκειται για μια νέα μικρό-χειρουργική συσκευή που θα αυξάνει επιλεκτικά τη θερμοκρασία σε μια συγκεκριμένη ζώνη, εξατμίζοντας τους δερματικούς ιστούς. Δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας φορά. Χρησιμοποιείται με επιτυχία και περί-στοματικά. Μεγάλος αριθμός μεθόδων εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, όμως, η θεραπεία θα πρέπει να εξατομικεύεται ανάλογα με το πρόβλημα, την αιτιολογία και τον ενδιαφερόμενο. Πολλές φορές ίσως χρειαστεί και ο συνδυασμός διαφορετικών θεραπειών για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
  • Το Gentle yag laser (Ndyag) (Candela Corporation) είναι μη επεμβατικό και θεωρείται το πιο εξειδικευμένο Laser αντιγήρανσης. Εφαρμόζεται σε όλο το πρόσωπο και στοχεύει στους ινοβλάστες διεγείροντας τους ώστε να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη. Η διάρκεια του αποτελέσματος μπορεί να φτάσει και τους 12-18 μήνες. Σε κάθε περιοχή γίνονται 2-6 εφαρμογές και, αν χρειαστεί, μπορεί να γίνει επανάληψη. Χρησιμοποιείται σε πρόσωπο και σώμα, όπου υπάρχουν χαλάρωση της επιδερμίδας, ουλές και λεπτές ρυτίδες. Αποτέλεσμα αυτού είναι η σύσφιξη της επιδερμίδας, η μείωση των ουλών του προσώπου και η εξαφάνιση των λεπτών ρυτίδων. Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί και σε ευρυαγγείες προσώπου και σώματος.
  • Το e-MATRIX FRACTIONAL RF (Candela Corporation) είναι ελαφρώς επεμβατικό. Δρα με την τεχνική της ‘κλασματικής’ φωτοθεραπείας η οποία διοχετεύει θερμική ενέργεια σε συγκεκριμένο βάθος, αφήνοντας νησίδες υγιούς δέρματος στην επιδερμίδα. Όταν η επιδερμίδα τραυματίζεται θερμικά, μηχανικά ή χημικά ο οργανισμός μας δίνει εντολή για ανάπλαση. Έτσι, διεγείρονται οι μηχανισμοί ανάπλασης του ίδιου του οργανισμού και προκαλείται ομοιόμορφη ανάπλαση του δέρματος. Κατά την εφαρμογή του, δημιουργείται μια ερυθρότητα που διαρκεί μια ημέρα και κατά τη 2η-3η ημέρα γίνεται μια ήπια πιτυρώδης απολέπιση. Μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά ή σε όλο το πρόσωπο, ακόμη και στο άνω και κάτω βλέφαρο, με εξαιρετικό αποτέλεσμα σε κηλίδες, μέλασμα, χαλάρωση της επιδερμίδας, διεσταλμένους πόρου, ουλές και λεπτές ρυτίδες γύρω από τα μάτια και το στόμα. Βελτιώνει σε σημαντικό βαθμό τις ραγάδες του σώματος. Συνήθως απαιτούνται 1-3 εφαρμογές το χρόνο.
  • Το FRACTIONAL CO2 LASER είναι επεμβατικό laser, που μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά, αλλά, όταν εφαρμόζεται σε όλο το πρόσωπο, έχει εξαιρετικό αποτέλεσμα – και όχι μόνο στις κηλίδες, αλλά και στη χαλάρωση της επιδερμίδας, στους διεσταλμένους πόρους και στις λεπτές ρυτίδες γύρω από το στόμα και τα μάτια. Δρα με την τεχνική της ‘κλασματικής’, fractional φωτοθερμόλυσης, κατά την οποία προκαλείται ομοιόμορφη ανάπλαση του δέρματος.

 

Δερματολόγος Μαρία Δόσπρα – Τσακαλίδου

Eπικοινωνήστε μαζί μας!

2310 67 67 87

2310 67 33 44

dermadospra@gmail.com