Μεσοθεραπεία: αναδείξτε το δέρμα σας μετά τον καλοκαιρινό ήλιο

Οι καλοκαιρινές διακοπές έφτασαν στο τέλος τους και η ενυδάτωση του δέρματος είναι απαραίτητη όσο ποτέ. Μπορεί ο ήλιος και η θάλασσα να παραπέμπουν σε όμορφες στιγμές ξεκούρασης, δεν παύουν όμως να προκαλούν έντονη αφυδάτωση του δέρματος. Τώρα λοιπόν που επιστρέψαμε στους κανονικούς μας ρυθμούς θα πρέπει να φροντίσουμε για τη σωστή ενυδάτωσή του.

Από τους προτεινόμενους και πολλά υποσχόμενους τρόπους ενυδάτωσης για άμεσα και σίγουρα αποτελέσματα, είναι αυτός της μεσοθεραπείας. Με την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας να αφυδατώνει το δέρμα μας, η μέθοδος της μεσοθεραπείας έρχεται να βοηθήσει στην επαναφορά του ενυδατώνοντας το σε βάθος. Τι χρειάζεται να ξέρουμε όμως για τη μέθοδο και το πώς αυτή εφαρμόζεται; Η δερματολόγος Μαρία Δόσπρα Τσακαλίδου μας μιλάει σχετικά.

Λίγα λόγια για τη μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία είναι μία από τις πλέον διαδεδομένες μεθόδους για ενυδάτωση, ανάπλαση και σύσφιξη του δέρματος που σημειώνει θεαματικά αποτελέσματα. Αποτελεί μία ευρέως διαδεδομένη μέθοδος αναζωογόνησης και ανάπλασης της επιδερμίδας, που πραγματοποιείται μέσω επιφανειακής έγχυσης ουσιών στο μέσο δέρμα (χόριο). Οι ουσίες ή το cocktail βιταμινών που χρησιμοποιούνται στη μεσοθεραπεία διαφέρουν ανά περίπτωση. Η επιλογή τους γίνεται ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα και το σημείο εφαρμογής, όπως: βιταμίνη C για λεύκανση και λάμψη, υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση, αντιοξειδωτικές ουσίες και ιχνοστοιχεία ή ακόμα και το ίδιο μας το αίμα, στην αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP.

Μεσοθεραπεία προσώπου

Η μεσοθεραπεία αποτελεί ένα δυνατό σύμμαχο του προσώπου, είτε για την πρόληψη της γήρανσης σε νεαρές ακόμη ηλικίες, είτε για την καταπολέμησή της όταν αυτή έχει ήδη εμφανιστεί. Η μεσοθεραπεία του προσώπου αποσκοπεί στην ενυδάτωση του δέρματος, δηλαδή στη βελτίωση της υφής του. Συνεπώς, το δέρμα φαίνεται πιο σφριγηλό, λαμπερό και λείο.

Η μεσοθεραπεία προσώπου είναι μέθοδος που ολοένα βελτιώνεται. Ιδίως με την εξέλιξη του υαλουρονικού οξέως υπήρξε μία πραγματικά μεγάλη πρόοδος στα αποτελέσματα της μεσοθεραπείας. Το υαλουρονικό που χρησιμοποιείται είναι υαλουρονικό ενυδάτωσης, κι όχι υαλουρονικό γεμίσματος που χρησιμοποιούμε για «γέμισμα» ρυτίδων. Το συγκεκριμένο δεν προσθέτει όγκο αλλά διαχέεται στο δέρμα, απορροφά νερό κι επομένως ενυδατώνει.

Στις επιλογές μεσοθεραπείας για το πρόσωπο έρχεται να προστεθεί κι αυτή της αυτόλογης μεσοθεραπείας (PRP). Ουσιαστικά αποτελεί την ιδανική αντιγηραντική τεχνική που βοηθάει στη διατήρηση υγιούς και αστραφτερού δέρματος, καθώς επιφέρει θεαματικά αποτελέσματα. Θεωρείται η πλέον βιοσυµβατή θεραπεία καθώς, αντί για εξωγενή στοιχεία, χρησιμοποιεί στοιχεία που προέρχονται από τον ίδιο μας τον οργανισμό, κατόπιν κατάλληλης επεξεργασίας. Συγκεκριμένα, αξιοποιεί αυτόλογα συστατικά του πλάσματος και αυξητικούς παράγοντες των αιμοπεταλίων που διεγείρουν τους φυσικούς μηχανισμούς ανάπλασης. Το αποτέλεσμά της διαρκεί περισσότερο από οποιασδήποτε άλλης μεσοθεραπείας χάρη στην αυτόλογή της δράση, με τη δράση της να διαρκεί έως και 6 μήνες.

Τέλος, στην ευρεία γκάμα των επιλογών της μεσοθεραπείας προσώπου έρχονται να προστεθούν οι ουσίες που στοχεύουν στη βελτίωση των μαύρων κύκλων καθώς και των ρυτίδων στο κάτω βλέφαρο αλλά και περιοφθαλμικά.

Μεσοθεραπεία σώματος

Στο σώμα, η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται σε διάφορα σημεία και για διαφορετικούς σκοπούς, όπως για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, για τοπική λιπόλυση ή για σύσφιξη.

  • Κυτταρίτιδα: γίνεται μικροέγχυση δραστικών ουσιών στα σημεία της κυτταρίτιδας και διαλύει τον λιπώδη ιστό εκεί που πλεονάζει, καταστρέφει τον ινώδη συνδετικό ιστό που δημιουργεί στο δέρμα όψη πορτοκαλιού, συσφίγγει το χαλαρό δέρμα και βελτιώνει τη λεμφική κυκλοφορία. Η ενέσιμη μεσοθεραπεία για τη θεραπεία της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης της επιδερμίδας γίνεται μια φορά την εβδομάδα για τις πρώτες 6 έως 8 φορές, και στη συνέχεια μία φορά κάθε 15 ημέρες για άλλες 2-3 φορές. Για συντήρηση, πραγματοποιείται μία φορά τον μήνα.
  • Λιπόλυση: η ενέσιμη μεσοθεραπεία για λιπόλυση στοχεύει σε συγκεκριμένα σημεία της περίσσειας του λίπους. Πραγματοποιείται μία φορά το μήνα για 3 έως 5 φορές στο σύνολο και σημειώνει εξαιρετικά αποτελέσματα
  • Σύσφιξη: όπως δηλώνει και ο στόχος της, εφαρμόζεται για να συσφίξει το δέρμα. Αντίστοιχα με την εφαρμογή για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, η ενέσιμη μεσοθεραπεία για τη θεραπεία της χαλάρωσης της επιδερμίδας γίνεται μια φορά την εβδομάδα για τις πρώτες 6 έως 8 φορές, στη συνέχεια μία φορά κάθε 15 ημέρες για άλλες 2-3 φορές και τέλος, για συντήρηση, πραγματοποιείται μία φορά τον μήνα.

Η μεσοθεραπεία αποτελεί αναμφίβολα ιδανική μέθοδο για υγιές και αστραφτερό δέρμα. Επιλέξτε με τη βοήθεια ενός ειδικού την εφαρμογή που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες και τα θέλω σας, και νιώστε ανανεωμένοι με το αποτέλεσμα!

Μαρία Δόσπρα – Τσακαλίδου

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

Δερματολόγος Μαρία Δόσπρα – Τσακαλίδου

Eπικοινωνήστε μαζί μας!

2310 67 67 87

2310 67 33 44

dermadospra@gmail.com