Πώς να διατηρήσουμε όμορφο το δέρμα μας και το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή του χρόνου για μεγάλους και παιδιά. Οι υψηλές θερμοκρασίες, η έντονη ηλιοφάνεια και η θάλασσα συμβάλλουν στην ταλαιπωρία του δέρματος μας αλλά όλοι αποζητάμε να έχουμε μία όμορφη και λαμπερή επιδερμίδα τους καλοκαιρινούς μήνες. Η προστασία και η φροντίδα του δέρματος από τον ήλιο θα μας επιφέρει όχι μόνο αισθητικής φύσεως αποτελέσματα αλλά και μια πιο υγιή επιδερμίδα.

  1. Φροντίζουμε να αποφεύγουμε την άμεση έκθεση στον ήλιο από τις 12:00 μέχρι τις 16:00.
  2. Αντηλιακό: Επιλέγουμε αντηλιακά μα υψηλό δείκτη προστασίας (>30). Δεν ξεχνάμε να ανανεώνουμε το αντηλιακό μας κάθε 2 ώρες ή μετα το μπάνιο στη θάλασσα.
  3. Καθόμαστε σε μέρη σκιερά και με όσο το δυνατόν «παχύτερη σκια».
  4. Φοράμε ρούχα βαμβακερά και δροσερά
  5. Καπέλο: Το καλοκαίρι η χρήση του καπέλου είναι απαραίτητη όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους. Το καπέλο όχι μόνο μας προστατεύει από την ηλίαση αλλά προστατεύει το δέρμα τόσο του τριχωτού της Κεφαλής όσο και του προσώπου μας.
  6. Νεροοοοοό! Η σωστή κατανάλωση νερού κάνει την επιδερμίδα μας να φαίνεται πιο λαμπερή, πιο ενυδατωμένη και ελαττώνει τις ατέλειες της. Φροντίζουμε καθημερινά να πίνουμε πάνω από 8-10 ποτήρια.
  7. Διατροφή: Τους καλοκαιρινούς μήνες επιλέγουμε να τρώμε τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά συστατικά όπως η βιταμίαη C,E, β-καροτένιο και το σελήνιο τα οποία δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες και μειώνουν τη βλαβερή επίδραση τους προς τα κύτταρα. Επίσης, εμπλουτίζουν το διατροφολόγιό μας με πολλά φρούτα και λαχανικά.
  8. Ενυδάτωση: Καθημερινά μετά το ντουζ φροντίζουμε να ενυδατώσουμε το δέρμα μας με ενυδατικές κρέμες. Η καλύτερη επιλογή είναι αυτές που περιέχουν υδρόφιλα μόρια, όπως ουρία, υαλουρονικό οξύ, aloe vera, βρώμη κ.α.

Δερματολόγος Μαρία Δόσπρα – Τσακαλίδου

Eπικοινωνήστε μαζί μας!

2310 67 67 87

2310 67 33 44

dermadospra@gmail.com