Σμιλέψτε το σώμα σας πριν από το καλοκαίρι

Εν όψει καλοκαιριού όλοι ενδιαφερόμαστε λίγο περισσότερο για το σώμα μας. Ευτυχώς, έχουμε στη διάθεσή μας αρκετές μεθόδους που θα μας βοηθήσουν θεαματικά.

Kρυολιπόλυση Με το εξειδικευμένο μηχάνημα Cooltech, της Cocoon, καταφέρνουμε μέσα σε μία έως τρεις το πολύ συνεδρίες να απαλλαγούμε από το τοπικό λίπος που συνήθως υπάρχει στην κοιλιά, στους γλουτούς και

γύρω από τη μέση. Η κάθε συνεδρία έχει απόσταση 45 ημερών από την επόμενη και διαρκεί 1 ώρα κάθε φορά. Αφορά άτομα (άν- δρες και γυναίκες) που βρίσκονται στο ιδανικό βάρος με πρόβλη- μα τοπικού πάχους. Με την κρυολιπόλυση τα επιφανειακά λιπο- κύτταρα διαλύονται και το περιεχόμενό τους αποβάλλεται μέσω του λεμφικού συστήματος.

Presotechnology Πρόκειται για ένα μηχάνημα ιατρικής τεχνο- λογίας που παράγει ειδικό λεμφικό μασάζ με τη βοήθεια κυψε- λίδων αέρα. Είναι ευχάριστη και ευεργετική θεραπεία, που συμ- βάλλει στη βελτίωση του κυκλοφορικού συστήματος. wΚαταπο- λεμά τη φλεβική στάση. wΒοηθά στη λεμφική αποσυμφόρηση. wΑνακουφίζει από οιδήματα. wΑπομακρύνει τις τοξίνες του μετα- βολισμού. wΒελτιώνει και προλαμβάνει την εμφάνιση της κυττα- ρίτιδας. wΔιευκολύνει την απομάκρυνση των λιπιδίων μετά από θεραπείες λιπόλυσης. wΔημιουργεί αίσθημα ευεξίας.

Τριπολικές ραδιοσυχνότητες (Tripolar RF) H μέθοδος αυτή συσφίγγει το χαλαρωμένο δέρμα και μειώνει την κυτταρίτιδα και το λίπος. Εφαρμόζεται στο σώμα και στο πρόσωπο. Θερμαίνει τους ιστούς κάτω από το δέρμα με αποτέλεσμα το λίπος να βγαίνει έξω από τα λιποκύτταρα και να πετυχαίνουμε λιπόλυση. Επιπλέον, ως αντίδραση στην εσωτερική θερμική καταστροφή του κολλαγό- νου, ενεργοποιείται η παραγωγή νέου κολλαγόνου, προσφέρο- ντας σφιχτή επιδερμίδα, υγιές και λείο δέρμα. Είναι ευχάριστη θεραπεία. Συνολικά απαιτούνται 10 συνεδρίες (μία την εβδομά- δα) και για συντήρηση μία φορά τον μήνα.

Carboxytherapy (Venusian CO2 therapy) Είναι η ενέσιμη χο- ρήγηση ιατρικού CO2 σε πολύ μικρές ποσότητες, που γίνεται στα σημεία της περιοχής που χρειάζεται θεραπεία. Το CO2 με- τά την έγχυση διαχέεται στο δέρμα και έχει απευθείας ευεργε- τική επίδραση: wΣτη μικροκυκλοφορία (αύξηση της ροής του αίματος και βελτίωση της λειτουργικότητας των μικρών αγγεί- ων τοπικά, καθώς και νεοαγγειογένεση και αύξηση της ποσό- τητας του οξυγόνου στους ιστούς). wΣτο τοπικό πάχος και στην κυτταρίτιδα (διάσπαση του λιπώδους ιστού, λύση της μεμβρά- νης των λιποκυττάρων και μείωση της συσσώρευσής τους). wΣτο δέρμα (βελτίωση της ελαστικότητας και αυξημένη σύνθεση και αναδιοργάνωση των ινών κολλαγόνου με αποτέλεσμα σύσφιγ- ξη της επιδερμίδας).Είναι μία απολύτως ασφαλής, μη τοξική θε- ραπεία με γρήγορα ορατά αποτελέσματα. Αυτό που προσφέρει τελικά είναι μια συνολική αναζωογόνηση του δέρματος άμεσα εξαρτώμενη από την επαναφορά της καλής λειτουργίας της μι- κροκυκλοφορίας. Γίνονται μία με δύο συνεδρίες την εβδομάδα σε κύκλους 15-20 συνεδριών.

Nd Yag laser (Gentle YAG) Θεωρείται το πιο εξειδικευμένο laser αντιγήρανσης. Δρα με πολλαπλό τρόπο τόσο στην άμεση σύσφιγ- ξη της επιδερμίδας, δρώντας στο υπάρχον κολλαγόνο, όσο και στη σταδιακή παραγωγή νέου κολλαγόνου. Η διάρκεια του απο- τελέσματος μπορεί να φτάσει τους 12-18 μήνες και εξαρτάται από τη φυσική διαδικασία γήρανσης του δέρματος του κάθε ασθενούς. Χρησιμοποιείται στο πρόσωπο, αλλά και σε όλες τις περιοχές του σώματος όπου υπάρχει χαλάρωση της επιδερμίδας. Η θεραπεία μπορεί να διαρκέσει από μερικά λεπτά έως και 1 ώρα ή και παρα- πάνω, ανάλογα με την έκταση της περιοχής, και εφαρμόζεται μία φορά τον μήνα για 2 ή 3 μήνες ανάλογα με το πρόβλημα.

Τα απλά νήματα PDO Χρησιμοποιούνται τα τελευταία χρόνια τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα, σε σημεία όπως η κοιλιά, οι γλουτοί, οι έσω μηροί και οι βραχίονες, με εκπληκτικά αποτε- λέσματα σύσφιγξης του ήδη χαλαρού ιστού.

Ενέσιμη μεσοθεραπεία Η ενέσιμη μεσοθεραπεία για λιπόλυση στοχεύει σε συγκεκριμένα σημεία της περίσσειας του λίπους και γίνεται μία φορά τον μήνα για 3 έως 5 φορές στο σύνολο, με εξαι- ρετικά αποτελέσματα. Η ενέσιμη μεσοθεραπεία για τη θεραπεία της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης της επιδερμίδας γίνεται μία φορά την εβδομάδα για τις πρώτες 6 έως 8 φορές και μετά μία φορά κάθε 15 μέρες για άλλες 2-3 φορές και για συντήρηση μία φορά τον μήνα. Χρησιμοποιούνται ουσίες όπως η καφεΐνη, η L-καρνιτίνη, η αγκινάρα και το οργανικό πυρίτιο, κ.ά.

Δερματολόγος Μαρία Δόσπρα – Τσακαλίδου

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο

2310 67 67 87